Регион

10 000 декара горят в Сакар, бедствено положение в Тополовград и Свиленград

Частично бедствено положение обяви със своя заповед областният управител на Хасково Гинка Райчева. То е в сила за общините Тополовград и Свиленград, а причината са пожарите в региона.

През деня пламнаха общо 4 пожара в района. Най-големият от тях между Присъдец и Маточина вече гори на площ 10 000 декара и се развива и в посока село Студена. Горят предимно треви, храсти и стопански земи. Огънят е преминал през лозя и бадемови насаждения.

Заради пожара и силния вятър превантивно бяха евакуирани селата Присъдец, Маточина и Варник, където живеят не повече от 20 души.

На място са изпратени много екипи на пожарната, горски и доброволци от Свиленград и Тополовград. Силният вятър не позволява стихията да бъде овладяна. Огънят е навлязъл и на турска територия.

По-рано се запалиха още няколко пожара в района. Един от тях обхвана борова гора между Радовец и Устрем.

Три пожара в Свиленградско, евакуират села превантивно

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button