Спорт

Григор поведе със сет, но загуби от Александър Зверев на US Open

Григор Димитров загуби в третия кръг на Откритото първенство на САЩ, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията отстъпи със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6 на Александър Зверев. Срещата продължи 3 часа и 39 минути. Димитров игра за първи път в третия кръг на US Open от 2019 година. Тогава Гришо стигна до полуфиналите.

Григор допусна пробив за 1:2 в първия сет, но веднага успя да отговори с рибрейк за 2:2. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. Българинът беше убедителен в него и спечели със 7:2 точки.

Димитров проби първи за 3:2 във втората част, но допусна изравняване при 4:4. При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Така се стигна до втори тайбрек. В него Димитров изпусна два сетбола, а от третата си възможност Зверев изравни сетовете.

Загубеният втори сет повлия лошо на Григор, който изостана с 0:4. Димитров успя да намали на 1:4, но допусна още един пробив за 1:6.

След края на третата част Гришо взе медицински таймаут и се прибра в съблекалнята. Димитров видимо изпитваше физическо неразположение, но се върна на корта и опита да се противопостави. За съжаление Зверев доминираше в четвъртия сет и го спечели с 6:1.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button