Хасково

Пернишки въглища ще топлят Бисер, пенсионери помагат на пострадалите

Наводнението в село БисерДве пернишки фирми пращат от запасите си 20 тона въглища на село Бисер. Камионите тръгват днес, обяви областният управител Иво Петров. Част от горивото е пакетирано,което е удобство за хората.

До края на деня се очаква да пристигне камион с продукти, изпратени в знак на съпричастност към бедстващите в района на Харманли от „Лидл България“. Натоварените завивки, възглавници, надуваеми матраци, обувки, минерална вода и храна са на стойност 25 000 лв. 

За Бисер днес пътуват и 250 чувала с вещи от първа необходимост, събрани в Шумен. В следобедните часове се очакват 2 товарни автомобила с маси, пейки, дюшеци, одеяла, възглавници и домакински съдове – част от помощта, която община Балчик изпраща на Харманли.  От общинската администрация в Сандански лично ще донесат 100 родопски одеала на стойност 2340 лв. и дарените от бизнесмен 200 чифта термочорапи.

4500 лв. изпращат лекарите от Русе, които казват, че са живи хуманизмът и състраданието към болките на хората. Волята на дарителите е сумата да бъде разпределена на най-нуждаещите се от Българския лекарски съюз в Хасково. 

Плевенска шивашка фирма предостави за бедстващи чисто нови панталони, палта и костюми.  Фирма от Габрово е предоставила 200 чифта нови ръкавици, 100 шапки и 100 шала. Служителите в община Разград преведоха по сметката на община Харманли лични дарения на стойност 864 лв. Ледът, притиснал в безпомощна схватка страната ни, може да бъде стопен от нашата доброта, казват съветниците.

До края на седмицата тече благотворителната акция за пострадалите в Хасковска област, организирана от общинските съвети в Каварна и Шабла. ТИР-ът оттам ще потегли  за Харманли в понеделник. Община Благоевград да отпусне на Харманли сумата 10 000 лв. от общинския фонд „Резерв“, предлагат общински съветници, които апелират местните парламентаристи да дарят по 50 лв. от месечния си хонорар. Помощи събират Кюстендил, Враца, членовете на Ротари клуб в Монтана.

Пенсионери от клуб „Тракия“ в бургаския квартал Долно Езерово, които преди година пострадаха от природна стихия, също организираха благотворителна кампания. В акциите в цялата страна се включиха и организации на Съюза на тракийските дружества в България. 

До края на февруари куриерска фирма „Еконт експрес“ ще транспортира за своя сметка всички пратки с помощи за Бисер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button