Регион

Възстановяват скъсаната дига на Марица

ДигатаЗапочна възстановяване на скъсаната дига на Марица край Свиленград, съобщават от общината. По настояване на кмета на общината инж. Георги Манолов вчера министър-председателят Бойко Борисов разпореди веднага да започне изграждането на разрушения участък, който остава опасен при бъдещо покачване на водите от снеготопенето. Още снощи пристигна техника на „Напоителни системи“, чиято собственост са речните диги, и днес фирмата стартира необходимите дейности.

Скъсаният участък е с дължина 120 м. За възстановяването му ще се изсипят 6 000 кубика земни маси. Кметът на Свиленград съдейства за бързото им доставяне от фирма „Пътни строежи“ – Пловдив. Очаква се за около седмица възстановяването да приключи. Студеното време и ледът, сковали земята, позволяват машините да навлязат до реката. 

Тази част от дигата на Марица край Свиленград никога досега не е създавала проблем. На 6 февруари тя поддаде и се скъса под напора на пълноводната река и стана причина за наводнението на квартал „Гебран“ и разрушаването на пътя към квартал „Кап. Петко войвода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button