Хасково

Започна описването на щетите от наводнението в Свиленград

Община Свиленград147 къщи на пострадали от наводнението семейства посетиха днес шестте екипа на комисията за оценка на щетите. В първия ден от огледа бяха описани пораженията в най-засегнатата част от квартал Гебран.

Във всички домове са повредени подовите настилки и стените, установена е много унищожена техника и домакинско имущество. Описани са загубите в 14 стопанства, където водата е погълнала 356 домашни животни и птици – овце, агнета, крави, телета, прасета, кокошки, кучета, гълъби, щрауси.

Екипите анкетираха всяко от посетените семейства за нуждата им от хранителни продукти, дрехи, одеяла, дърва и въглища. По разпореждане на кмета още утре дежурни общински служители ще доставят на хората заявеното. Днес всички пострадали от наводнението свиленградчани получиха дърва за огрев.

Комисията продължава своята работа в събота и неделя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button