Регион

Откриха над 2 кг. контрабандни златни и сребърни бижута в автобуси

1 753 грама сребърни и 293 грама златни контрабандни накити са открити при две проверки на автобуси, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 31 август в 22:30 часа автобус с чужда регистрация е пристигнал на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Румъния. В зоната за митническа проверка трима от пътниците – двама турци и румънка са декларирали, че пренасят общо 290 кутии цигари. Тютюневите изделия са задържани с разписка, тъй като пренасяната акцизна стока е била над нормата за безмитен внос.

На дамата е извършен и личен преглед, при който в сутиена й са открити златни изделия – 62 гривни, пръстени, медальони, синджири, обици с общо тегло 289.53 грама от 14-каратово злато и 1 монета – австрийски дукат с тегло 3.47 грама от 23.67-каратово злато на обща стойност 27 893 лева.

НакитиДругият случай на открити контрабандни бижутерийни изделия е установен на същата дата, само половин час по-рано, в друг автобус с турска регистрация, управляван от турски гражданин. В превозното средство пътували от Турция за Косово 31 души.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която под една от седалките в пасажерския салон са открити осем прозрачни полиетиленови пакета със сребърни накити. Според извършената от вещото лице експертиза откритите накити са сребърни проба 925 с общо тегло 1 753 грама и са на стойност 12 271 лева. Изделията са собственост на един от пътниците от Косово.

Контрабандните общо 2 046 грама златни и сребърни изделия на обща стойност 40 164 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button