Хасково

Правят нов преливник на яз. Елена, избягвайте р. Бисерска

Хората в Бисер ще бъдат предупредени при опасност със сирени, архивЗапочва отнемането на земна маса от стената на язовир „Елена“, за да бъде отворен нов преливник, съобщиха от областния кризисен щаб.

Строителните дейности ще започнат в 9 часа, а целта е предотвратяване и на най-малка възможност от скъсването на стената при бъдещото снеготопене. По-рано през седмицата стана ясно, че язовирът е с бетониран изпускател и водата не може да бъде контролирана.

Очаква се с отварянето на нов отвор в стената водата да започне подкопаване на стената и да се покачи водата в река Бисерска.
С оглед предотвратяване на инциденти от кризисния щаб призовават населението от селата  Елена, Иваново, Лешниково, Надежден, Бисер и гр. Любимец да не се движи по поречието на река Бисерска и да не пускат  животни в районите в близост до коритото на реката. Пътят Харманли – с. Иваново ще бъде затворен. Населението на селата Лешниково и Бисер при прииждане на по-голямо количество вода ще бъде предупредено със сирени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button