Хасково

Хасковлии платили 12,7 милиона с карта в НАП и само 700 хиляди онлайн

Увеличава се делът на приходите през виртуален ПОС терминал в НАП – Хасково като за първите 8 месеца на годината те са 700 000 лева. Това е с 200 000 повече от същия период на миналата година, съобщават от агенцията.

Сумата обаче е едва 6% от общо платените в НАП – Хасково. Остава огромен процентът на тези, които губят време да се разхождат до офиса на Приходната агенция, за да платят на физическите терминали с банкова карта. Сумата е 12,7 милиона лева.

От НАП напомнят, че плащането на задължения като данъци, осигуровки и глоби, събирани от данъчните през сайта им е изключително лесно. То може да стане както с ПИК, така и с електронен подпис. Избира се електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ и от там с два клика се плаща без да е нужно да се посети офис.

Плащането може да се извърши по всяко време на денонощието и се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага без обичайното забавяне при банков превод, допълват от Приходната агенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button