Хасково

Сираци, музиканти, спортисти в помощ на Бисер

Село БисерСираци от приюта за бедни в с. Леденик, област Велико Търново, заминават да помагат безвъзмездно на бедстващите в Бисер. Благодетелят им Христо Атанасов, който се грижи от години за 14 младежи, им осигури микробус. Момчетата са снабдени с инструменти за разчистване и ще могат да помагат при преместването на отломки и почистването на улици и дворове. За да не ползват провизии на местните хора , момчетата си носят и храна, пише информационен сайт. Работни студоустойчиви якета, боти и ботуши на Бисер дари кърджалийският бизнесмен  Сабриури.

50 –те хиляди долара от посолството на САЩ в България ще бъдат изразходвани за купуване на помпи, генератори и изсушители. Музикантите от дирекция „Музикална продукция и състави“ на БНР с директор световно известния диригент Емил Табаков внесоха за село Бисер 3000 лв по сметката на БЧК. Набиране на средства организира Радио Благоевград .Столичният Дом на киното уреди благотворителни кинопрожекции.

Българският футболен съюз се включи в кампанията“България е с вас“ със сумата 5000 лв. Само за два часа по инициатива на академичното ръководство на Стопанска академия „Димитър А.Ценов“ в Свищов са събрани над 2000 лв. Средства ще дойдат и от благотворителния традиционен Виенски бал в София, на който присъства посланикът на Австрия Герхард Райвегер.

Касички на БЧК са поставени в църкви в София, Пловдив, Карлово , Сопот, Първомай. Сред най-активните дарители в Асеновград е джамийското настоятелство.

Куриерската фирма DHL безвъзмездно доставя пратки с помощи за засегнатите от бедствието места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Един
Един
13.02.2012 14:02 14:02

БРАВО на всички, които помагат в този момент! Господ здраве да им дава!

Back to top button