Хасково

Роми разграбват безнаказано поделението, увеличават охраната

Набезите на ромитеОхраната на бившето военно поделение над ДНА в Хасково е увеличена с още двама души. Така пазачите на имота вече са 6, съобщи за Haskovo.info отговорникът за военните имоти на територията на Хасково Васил Русев. Причината са непрекъснатите кражби от страна на ромите

„Само в неделя 6 пъти полицията се е отзовавала на наши сигнали„, допълни Русев. След като обаче униформените дойдат, ромите се разбягват и 15 минути по-късно отново се връщат.

Свидетели на сагата са хасковлии, които живеят в района на бившето поделение. Те дори изпратиха снимки, на които се вижда как организирано си разграбва военния имот. 

Набезите на ромитеПиша ви с огромно възмущение и надежда, че  ще се вземат мерки да се спрат набезите на ромите. В поделението над ДНА се разграбва де що има дървен материал за горене„, пише в писмото си до Haskovo.info възмутен гражданин и допълва:“Циганите са там по цял ден. Непрекъснато изнасят врати, дограми, табуретки – всичко, което гори, а през лятото – железа. Ромските банди да организирани – част от тях влизат вътре в помещенията и избират плячката, а останалите стоят отвън и пренасят откраднатото“.

Според Васил Русев причината да няма наказани за случващото се е законодателството. „Полицаите идват, хващат някой крадец и съставят по случая констативен протокол. След това освобождават нарушителя. Той  не може да бъде съден, тъй като кражбата е на стойност под 150 лева. За две дървета няма санкции„, коментира Русев. По думите му освен дървен материал във военния имот нищо друго не е останало. „Надявам се времето да се стопли, за да спрат набезите от страна на ромите“, коментира още той.

Набезите на ромите Набезите на ромите
Набезите на ромите Набезите на ромите
Набезите на ромите Набезите на ромите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
зареди - огън!!! по циганите
зареди - огън!!! по циганите
13.02.2012 17:01 17:01

баш при военните трябва да си намерят майстора мангалите- като се замисля само за мишени стават тия цигански бацили.

zaredi ogan!
zaredi ogan!
13.02.2012 19:54 19:54

Mangalite kradat kokoski, kabeli….a drugite mangali(asparuhovite) okradoha darjavata:))))))))

Прашката
Прашката
13.02.2012 22:47 22:47

За какви военни става въпрос в първия коментар?Та те сега нямат оръжие,всичко е в казармите,прашки ли да зареждат а???

Адолф
Адолф
14.02.2012 13:59 13:59

Трябваше още няколко години ефрейтор Шикелгрубер да е жив и нямаше да имаме тези проблеми.

stoian
stoian
26.02.2012 10:14 10:14

ima li po goliam lazes i krades ot tozi vasil rusev

Back to top button