Любопитно

Публиката изпълни обновения театър в Димитровград

Публиката отново изпълни тази вечер общинския театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград.

В продължение на година и половина той беше основно ремонтиран за 2.4 млн. лв. На церемонията по прерязването на лентата кметът Иво Димов изрази удовлетворението си от крайния резултат, като каза, че всички детайли са преминали през неговото одобрение. Той изказа своята надежда сградата да се превърне в културно средище.

Областният управител Гинка Райчева поздрави кмета за това, че Димитровград бележи стъпка в културното си развитие и пожела пълна зала и невероятни преживявания на димитровградската публика. В церемонията по прерязването на лентата участваха още председателят на общинския съвет Гергана Кръстева и директорът на театъра Димитър Атанасов.

ТеатърПървото представление в обновената сграда беше на Народния театър „Иван Вазов“ „О, ти която и да си“. Режисьор на постановката е Бойка Велкова, а музиката е на Теодосий Спасов. Участват Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Биляна Петринска, Радина Боршош и Ненчо Костов.

ТеатърНа 16 и 30 септември от 11 часа ще гостува Държавен куклен театър – Пловдив с „Не си търси белята“ от Александър Михайлов и „Незнайко в Слънчевия град“ от Николай Носов.

На 28 септември от 19 часа ще се играе „Суматоха“ от Йордан Радичков на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button