Любопитно

Концерти и представяне на книга за празника в Хасково

Два концерта и представяне на книга са предвидени за 6 септември в празничната програма за Дните на Хасково.

138-годишнината от Съединението на България ще бъде отбелязана с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя от 11 часа на площад „Свобода“. Предвиден е и концерт на Народния оркестър при общината с диригент Димчо Йорданов и голямо хоро.

От 12 часа в Регионалния исторически музей ще е представянето на книгата „Хасково и неговите кметове XIX – XX век“ на д-р Веселина Узунова и Красимира Узунова.

В 20 часа на площадка „Спартак“ започва празничният концерт на Гайдарски състав „Караджата“ с ръководител Явор Бобев, ПАНПТ „Китна Тракия“ – Хасково и със специалното участие на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

Има и две съпътстващи събития. От 10:30 часа в Народно читалище „Пробуда – 1905“ в село Криво поле ще има презентация „Съединението на Княжество България с Източна Румелия“.

От 10 часа започват срещите от Националния турнир по хандбал „Купа Вълчо Даскалов“ в залата, носеща името на именития хасковски хандбалист в спортен комплекс „Спартак“.

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button