Любопитно

Представиха книга за хасковските кметове от Освобождението до 1990 г.

Официалното представяне на книгата „Хасково и неговите кметове XIX – XX век“ на д-р Веселина Узунова и д-р Красимира Узунова се проведе в Деня на Съединението в Регионалния исторически музей, съобщават от общината.

Това е една идеята, върху която авторите и Община Хасково работят съвместно от три години. „Философията на управлението ми винаги е била да правим стойностни неща заедно. Общината е институцията, която трябва да създава условия. Например да създаде условия на треньора да формира отбор и да побеждава, на артиста – да направи представление, на писателя – да напише книга. Затова точно в Деня на Съединението е времето, когато показваме, че ние тук работим заедно“, каза на премиерата кметът.

Дечев допълни, че за него е важно всички в Хасково да знаят историята си, особено младите хора. „И съм убеден, че начинът, по който е изследвано миналото в тази книга, ще ги привлече не само като читатели, но и като хора, които обичат града ни“, каза още градоначалникът.

КнигаКак са управлявали кметовете на Хасково от Освобождението до 1990 година, какви решения са взимали, какви трудности са преодолявали, как се е развивал градът ни и каква е била политическата конюнктура през различните периоди – всичко това е описано по интересен и достоверен начин в книгата на историците Красимира Узунова и Веселина Узунова. Трудът се издава по програма „Културни инициативи“, финансирана от Община Хасково.

Книга

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button