Спорт

Николай Първанов спечели кроса Димитровград – Хасково, оспорван финал при жените

Николай Първанов от Благоевград спечели тазгодишното издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“, който се провежда традиционно за Дните на Хасково.

Той участва за пръв път и взе разстоянието от Димитровград до Хасково за 53:19 минути. Николай сподели, че трасето му е харесало и се надява да се популяризира и да идват повече бегачи.

Втори е многократният победител Стоян Владков от Дряново с време 54:13 минути, а трети е Гено Увардов от Пловдив с 56:31 минути.

При жените финалът беше много оспорван, като първа е Силвия Георгиева от Пловдив с време 64:29 минути. Тя изпревари само с една стотна съгражданката си Таня Димитрова – 64:30 минути. Третата най-бърза жена е Росица Белева от Хасково, която работи в София и е с време 70 минути.

В кроса стартираха 12 жени и 37 мъже. Най-малкият участник е 15-годишният Вили Вунов от хасковския клуб „Атлетик“, а най-възрастният е Димитър Михайлов, който бяга във възрастовата група над 70 г.

Наградният фонд на състезанието е 5 200 лева. Кросът се организира за 38-ми път и носи името на видния хасковски атлет и треньор Ванко Дяков.

По-късно призьорите бяха наградени от кмета Станислав Дечев. Осемгодишните Мерт Манолов и Юша Хашим преминаха трасето с велосипеди и получиха специални отличия.

При девойките до 19 години най-бърза премина 14-километровото трасе Ивана Педева. При юношите до 19 години победител е Александър Педев.

При мъжете между 40-50 години най-бърз е Георги Георгиев, а от 50 до 60 г. победител е Недялко Боруков.

При мъжете над 60 години трасето първи премина Серьожа Кючуков, а победител при атлетите над 70 години е Васил Николов.

 

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button