Регион

Тотю Младенов откри Дома за стари хора в Ивайловград

Домът за стари хора в ИвайловградМинистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри Дома за стари хора в Ивайловград днес.

Специализирана институция се намира на втория етаж в сградата на бившата общинска болница. Той разполага със 7 стаи и 20 легла за потребители. Домът за стари хора е ремонтиран по проект на община Ивайловград. Общата стойност на ремонтните дейности е 386 496 лв.

Министър Младенов се ангажира с проверката на възможностите за предоставяне на допълнителни социални услуги в града. На територията на област Хасково ще бъдат разкрити Защитено жилище в община Свиленград, два Центъра за настаняване от семеен тип в община Хасково и по още един в общините Харманли и Димитровград. Изграждането на новите услуги ще се финансира от оперативна програма „Регионално развитие“ и Програма за развитие на селските райони.

Програмата на министър Младенов продължи с посещение на Дневен център за деца с увреждания в града. Те присъстваха и на част от културната програма по повод Деня на Ивайловград. След това се отправиха към с. Бисер. Още 30 семейства от бедстващия район ще получат максималната еднократна помощ съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане от по 325 лева. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button