Хасково

Фермерски пазар организират за Деня на Хасково

Съюзът за възстановяване и развитие – Хасково организира фермерски пазар на производителите и преработвателите на земеделска продукция.

В празничния 8 септември в пазара ще се включат местни земеделски производители, които предлагат разнообразие от плодове, зеленчуци, преработени месни и млечни продукти.

Фермерските пазари имат вече 10-годишна традиция в новата ни история и набират популярност, а ролята им за културата на вкусното и здравословно хранене става все по-ефективна. Те са ценени заради осигурения пряк достъп до добра храна. Особен интерес сред гражданите, включително в Хасково, през последните години предизвикват биохраните, които се произвеждат от местните фермери и които се радват на непрекъснато увеличаващо се внимание.

За съжаление все още фермерските пазари не са достатъчни и не са напълно устойчиви. Една част от тях се организира от утвърдени в тази област кооперации или общини, а друга част са дело на ентусиасти или неправителствени организации като хасковския Съюз за възстановяване и развитие.

За да имат устойчиво бъдеще, фермерските пазари трябва да бъдат подкрепени устойчиво от потребителите на първо място, от общините и основно от Министерството на земеделието, смятат в СВР.

Фермерският пазар в Хасково е част от инициативата за подпомагане на предприемачеството в областта на собствената преработка на качествени земеделски продукти в областите Хасково, Смолян и Кърджали, както и в Еврос – Гърция.

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анчо
Анчо
09.09.2023 16:39 16:39

Нека да се организира отново със същите производители.
Поне два пъти месечно.

Back to top button