Регион

Машинисти на товарен влак обгазени след пожар

Влак, архивМашинист и помощник-машинист на товарен влак са обгазени след пожар, съобщиха за Haskovo.info от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Снощи около 20:00 часа при маневра на гарата в димитровградския квартал „Марийно“ електрическият локомотив на влака пламнал. Причината – късо съединение. Двамата машинисти, които са на 50 и 26 години, са нагълтали пушек. Те са прегледани в димитровградската болница.

Единият от тях е хоспитализиран, а другият – освободен за домашно лечение. Пожарът е унищожил кабела на разпределителната кутия в ел. инсталацията на локомотива.

Късо съединение е подпалило и апартамент в Димитровград вчера, допълват от пожарната. Инцидентът е станал около 14:30 часа на ул. „Простор“. Пламъците са изпепелили стенен гардероб, дрехи, обувки и играчки.

През изминалото денонощие огнеборци и спасители са участвали в 10 операции по отстраняване на ледени висулки, отводняване на сгради, разчистване и рязане на клони на дървета. Пожарникарите са се отзовали и на едно лъжливо повикване за бедствена ситуация на разклона „Голямата звезда“ край Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button