Регион

Най-дълбоката част на язовир Елена вече е едва 1,5 метра

Възстановяването на дигата край СвиленградСлед два дни изпускане на вода от допълнителен преливник най-дълбоката част на язовир Елена вече е едва 1,5 метра, съобщи за Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова. Така всякаква потенциална опасност от заливане на околните села е отхвърлена. Източването на язовира започна в понеделник, когато багер започна да прокопава стената на водоема, за да изтече водата.

Язовирът не е бракуван и експлоатацията му може да продължи след като собственикът или арендаторът предприемат необходимите мерки да го обезопасят, уточни още в началото на акцията енергийният министър Трайчо Трайков.

Продължава разчистването на затлачени речни корита в региона и възстановяването на стълб за високо напрежение край Харманли. Дигата в Свиленград трябва да бъде готова до края на седмицата.

36 къщи в село Бисер вече са обявени на 100% за негодни, което означава, че трябва задължително да бъдат изравнени със земята. Работата на комисията продължава и днес. Нещата се усложняват от факта, че архивът на районния съд в Харманли и агенцията по вписванията бе залят при наводненията и в момента единственият вариант да се ползват документи за собственост са копията от декларациите на собствениците в данъчната служба в община Харманли.

Инициативен комитет от града на Белоногата ще има среща с кризисния щаб днес. Те ще представят своите искания за помощ, след като потопът заля жилища, магазини и фирмени помещения миналата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ribar
ribar
15.02.2012 18:49 18:49

sega po deretata na dolu shte ima riba pone

станко желев
станко желев
16.02.2012 9:19 9:19

Много риба взехме от язовира, голям берек за нас българските цигани

Back to top button