Любопитно

Училище „Шандор Петьофи“ празнува 50 г. с уникален стенопис

Хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ празнува 50 години от създаването си и представи официално най-големия стенопис върху сграда на образователна институция, съобщават от общината.

На официална церемония беше открит тържествено уникалният стенопис с лика на поета Шандор Петьофи върху фасадата на учебното заведение.

„Това е един изключително красив и креативен проект. Стенописът е посветен на 200 години от рождението на унгарския поет Шандор Петьофи. Негови автори са художниците от RAGS – победители в конкурса за създаване стенопис на тема артистична интерпретация на популярното стихотворение на Петьофи „Любов и свобода“, каза заместник-кметът Мария Вълчева. Тя беше сред официалните гости на тържеството. На празника беше и областният управител Гинка Райчева.

ПразникПроектът е резултат от съвместната работа на екипа на Община Хасково, на колектива на ОУ „Шандор Петьофи“ и с подкрепата на „Институт Лист – Унгарски културен институт, София“, Национален фонд “Култура” на Унгария и партньорство със „София Графити Тур“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даскал
Даскал
10.09.2023 9:55 9:55

Чак уникален,каква статия имаше за този стенопис.Подигравка!И щяха да идват министър,президент-пародия наша Гина и Мария🤣😄🤣Боже,боже…

Back to top button