Любопитно

Над 400 участници в тридневна симулация на военен конфликт край Хасково

Международната военно-симулативна игра „VIPER 7“ започна на бившето летище „Узунджово“, съобщават от общината.

Символичният старт даде кметът Станислав Дечев. Еърсофт-общността от България и чужбина за втора поредна година избира някогашната авиобаза, за да проведе една от най-мащабните си полеви игри.

От днес до неделя без прекъсване над 400 играчи ще разгърнат на „Узунджово“ симулация на военен конфликт, осъществена чрез средствата на еърсофта. Преди старта на реалните действия представителите на Еърсофт-общността демонстрираха въоръжението и техниката, с които ще водят битки във VIPER 7. Екипировката представлява точни реплики на съществуващи бойни оръжия и системи, които изстрелват 6 мм. или други безопасни проектили на дистанции до 100 м.

Игра„Хасково разполага с изключителна база за подобен род игри. В следващите три дни тук ще се провеждат симулациите на военния конфликт, в който участват отбори от България, Гърция, Румъния и други държави. В същото време участниците и техните семейства са гости на града ни. Те имат възможност да разгледат Хасково и да оценят предимствата му като туристическа дестинация. Затова съм убеден, че това е една от възможностите за популяризиране на Хасково като атрактивен туристически център“, коментира Дечев.

Той пожела успех на всички участници във военно-симулативната игра и заяви, че Хасково за пореден път казва „Да на играта! Не на войната!“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Rockrider
Rockrider
08.09.2023 17:56 17:56

Докато им давате пари, естествено, че ще идват. Колко ни струва това частно, платено мероприятие?

Back to top button