Регион

Награждават спасители и военни с медали и ордени

Спасителите в Бисер, архивС 5 000 лева ще бъдат наградени Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев за проявената от тях гражданска доблест и героизъм при трагедията в село Бисер. Решението е на Министерски съвет.

Тримата жители на с. Бисер активно участваха в спасителните действия и аварийно- възстановителните дейности при наводнението в началото на месеца. С тяхна помощ от бедстващия район бяха изведени над 60 човека, от които 18 възрастни.

Атанас Атанасов и Атанас Георгиев са предложени и за удостояване с медал „За заслуга“ в областта на борбата с бедствия и аварии.

На Президента на Република България ще бъде предложено да награди с орден „За военна заслуга“ и членовете на екипажа на вертолет с борден номер 701. Ордените ще бъдат връчени за проявения от тях изключителен професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност по време на аварийно-спасителни работи. Екипажът на вертолета беше изпратен за оказване на помощ на бедстващите в районите на селата Стойково, Родопи и Бисер. При изпълнение на задачите с риск за живота си петимата военнослужещи и цивилният служител спасиха двама души от обърнат във водите автомобил и един човек от помпена станция в гр. Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
16.02.2012 13:56 13:56

Заслужават много повече тези хора.

Back to top button