Хасково

ОИК – Хасково с първо заседание, искат по-опростени протоколи за изборите

Общинската избирателна комисия в Хасково се събра на първо заседание в спортна зала „Дружба“ за местните избори на 29 октомври.

Първите решения на комисията са технологични и административни – адрес, телефон за връзка, приемно време, номерация на решенията, маркиране на печати. От ОИК ще предложат на общината на първо време да им бъдат назначени допълнително двама специалисти и четирима технически сътрудници.

Председателят на комисията Добромир Якимов коментира, че членовете са опитни. Той би искал по възможност ЦИК да раздели протоколите от машинното и хартиеното гласуване или да ги опрости, за да се избегнат грешките от СИК.

ОИК
Добромир Якимов

Haskovo.info припомня, че ОИК – Хасково е в състав: председател – Добромир Якимов, заместник-председатели – Петя Бостанджиева-Китин, Петя Караиванова, Силвия Стаматова, Десислава Филипова-Ренгелова, секретар – Лейла Елмаз, членове – Венелин Челебиев, Тонка Апостолова, Соня Чанкова, Боряна Делчева, Валерия Лозкова.

До 18 септември е срокът за регистрацията на партиите и инициативните комитети за участие в изборите, а на кандидатите за кметове и листите за общински съветници е до 26 септември.

Всички общински избирателни комисии встъпват в правомощията си на 9 септември.

ЦИК назначи ОИК – Хасково с председател Добромир Якимов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чичо Том
Чичо Том
09.09.2023 14:37 14:37

Тоя палячо Д.Я.маниполира изборни секционни резултати,урежда и пренарежда влизането на секции от Герб.Селс тарикат.

Дамян
Дамян
09.09.2023 16:28 16:28

Хахахахах, гербаджииските измамници се сетиха хххахахахах….

Тина
Тина
09.09.2023 16:40 16:40

Браво! Цялата група са истински професионалисти и знаят как да реагират в дадени ситуации.

Back to top button