Спорт

Моника от „Торнадо“ пета на европейското

Моника ХристоваНов успех за родното карате постигна хасковлийката Моника Христова. Талантливата възпитаничка на местния спортен клуб „Торнадо“ се класира пета на „ката“ на завършилото Европейско първенство в Баку. В надпреварата участваха  над хиляда представители на 40 държави.

Моника, която се състезава при девойките от 16 до 18 години, достигна до полуфинал на „ката“ в конкуренцията на 22 състезателки. Малко не й достигна да се изкачи на почетната стълбичка в срещата за третото място, коментира пред Haskovo.info нейната треньорка Недялка Станчева, която е и национален селекционер на „ката“. 

С представянето си в Баку Моника за пореден път доказа, че е сред най-големите млади таланти в родното карате и заслужено бе избрана в десятката за 2011 година в този спорт.

Миналата година възпитаничката на Недялка Станчева стана пета на „ката“ на Световното в Малайзия и осма на европейското за девойки в Нови Сад.

Добро представяне в Баку направиха и другите хасковски национали – Силвия Вангелова и Егемен Сербест от клуб „АидаНет Вадо рю“, които се състезаваха на „кумите“ съответно в категории до 47 и до 61 кг.

„След равен резултат, но с по-добра игра в редовното време те отпаднаха от надпреварата за медалите след инфарктно съдийско решение с 3 на 2 гласа в полза на конкурентите им“, съобщи инж. Георги Ривов – генерален секретар на Българска национална федерация по карате.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button