Хасково

Липса на адвокат пак отложи делото за убийството в Лозен

Деян и Никола, архивЛипсата на адвокат на единия от обвиняемите за убийството в село Лозен възпрепятства днес даването на ход на делото. 31-годишният Никола Атанасов е признал, че е убил 52- годишния Здравко Тошев от село Лозен. Освен него обаче подсъдими са и Деян Георгиев, Демир Венциславов и Димитър Кирилов. Тъй като страните по делото са се споразумели за съкратено съдебно производство, законът изисква в този случай всеки един от обвиняемите да има защитник.

И днес, както и при предишното заседание в края на януари, Деян Георгиев нямаше адвокат. Той обясни, че не е имал средства за да си наеме. При предишното заседание той не е поискал служебен защитник.

Присъстващите в залата адвокати предложиха на съдебния състав за негов съдебен защитник да бъде назначен адвокатът на Демир Венциславов и Димитър Кирилов, който е запознат с делото.

5-членният съдебен състав с председател Стратимир Димитров не даде ход на делото и го отложи за втори март. Дотогава съдът ще назначи на Деян Георгиев служебен защитник. Назначаването му ще бъде поискано с писмо до Адвокатска колегия – Хасково.

Haskovo.info припомня, че Здравко Тошев е починал след зверски побой. Установено е, че след като изпили голямо количество алкохол в дома на единия, компанията свършила цигарите. Тогава четиримата се сетили, че могат да поискат от 52-годишната жертва и тръгнали към дома му. Там обаче стопанинът си поискал дадените назаем 700 лева на 31-годишния Никола Атанасов, което станало причина за побоя, довел до смъртта на Здравко. Граждански иск за 100 000 лв. срещу Никола Атанасов е завела дъщерята на убития Диана Здравкова.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button