Любопитно

Колоритен спектакъл спусна завесата на „Каунь Фест“ 2023

Със спектакъла „Голямата къща на смешните хора“ в Хасково завърши популярният „Каунь Фест“ 2023 г.

Фестивалът оцеля, защото бе започнат на майтап, тръгнеш ли да правиш нещо сериозно – загиваш, каза на събралите се пред ДКТ „Иван Димов“ Янко Митев, наречен „сърцето и мускулите“ на веселия празник.

В съботния ден художници от България и съседни страни рисуваха на открито карикатури и шаржове на живо. Зрителите оценяваха смешните рисунки с цветни камъчета, както е избран и последният президент на Гамбия. Най-много камъчета в гърненцето събра художникът Ивайло Цветков, чиито карикатури са част и от националната изложба, подредена в Регионалната библиотека. Той получи наградата си от кмета на Хасково Станислав Дечев.

Каунь фестНа първо място в конкурса за най-смешен филм са класирани режисьорките Дима Пройкова и Соня Панова. Пристигнаха анимационни и игрални филми и от Англия и Франция, съобщи Димитър Атанасов, директор на филм-феста.

Семейството на „генерала на хумора“ д-р Петър Марев връчи литературната награда на негово име на д-р Любомир Калудов от Бургас. Публиката аплодира лауреата не само като талантлив хуморист, но и като лекар, който обяви, че безплатно ще оперира пострадалата Дебора от Стара Загора.

13-годишният Николай Благоев взе приза на името на незабравимия поет Емил Симеонов, водил рубриката „Млада муза“ на вестник „Труд“. Аплодисментите получи майката на младия хуморист. Отговорният редактор на редакция „Хумор и сатира“ на БНР Весел Цанков връчи първата награда на Анжелина Бъчварова от София, а Мария Банева, дългогодишен радетел на „Каун-фест“ възнагради Ваня Велева от Ямбол. Наградените хумористични текстове прочете актьорът Гълъб Бочуков от съседния Кърджали.

Каунь фестВ забавния спектакъл прозвучаха изпълнения на „Ади – бенд“, които скоро ще имат първия си клип, вокалната група „Нежни думи“ към читалище „Заря“ с ръководител Росен Димов, чаровните малки певци – възпитаници на музикалния педагог Диляна Гъркова.

Участници и зрители си обещаха нови срещи в града на кауните, на които да вдигат още етажи на „голямата къща на смешните хора“.

„Каунь Фест“ тръгна с изложба на карикатури

Снимка на деня: Шаржове

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button