Регион

Компенсират пострадалите семейства в Свиленград с до 6500 лева

Община СвиленградНа 124 семейства от най-пострадалите след наводнението в Свиленград ще бъдат разпределени дарените от Първа инвестиционна банка 150 000 лева, съобщават от община Свиленград. С даренията администрацията ще покрие загубите на хората, които не се поемат от Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерски съвет.

Това реши на извънредна сесия Общинският съвет – Свиленград като одобри с пълно мнозинство разпределението на дарената от банката сума да става в зависимост от размера на щетите и нуждите на пострадалите. 

Финансовото подпомагане се базира на доклада на общинската комисия за описване и оценка на щетите от бедствието. Комисията установи, че загубите на хората само от покъщнина и домашно имущество възлизат общо на 244 155 лева. На 25 домакинства с щети над 5 000 лева се поемат 73% от загубите. На 99 семейства с щети под 5 000 лева, се покриват 52% от стойността на повреденото имущество. Така семействата ще получат между 100 и 6500 лева. Стойностите са изчислявани по цени на нови мебели и нова техника от най-масовите марки.

Хората могат да получат финансовата помощ в офиса на банката в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Излъган
Излъган
16.02.2012 12:58 12:58

Браво на кмета на Свиленград.Само нашия кмет не може да си защити бедстващите села и да осигури необходимата помощ,било то финансова или натурална/дърва/.
Към админа.
Днес в с.Динево „мина“комисия от социално подпомагане , но забележете само мина.Аз съм 1 от пострадалите около 20къщи.И какво учудване от моя страна комисията от 2жениVВъпрос 1.Имате ли подадена молба-нямам понеже е бедствие не мислех че е нужно.2Въпрос-къде сте регистриран -постоянен гр.Хасково настоящ с.Динево.И до там се свърши с огледа.“Любезната“ служителка заяви Вие не се вписвате и продължи към следващата потопена къща.Така ли работим в услуга на гражданите или само отбиваме номера.А имам нанесени щети в размер над3000лв.зем.продукция и покъщнина.Ако желае админа може да се свържи с мен по подадения имейл.

Back to top button