Любопитно

Хасковски таланти се завърнаха с много награди от фестивал в Черна гора

Преди старта на новия творчески сезон школите на хасковския Младежки център се представиха успешно на V Юбилеен международен арт фест „Броеница“, който е част от цикъла фестивали „Разпилени бисери“ в Улцин, Черна гора.

Събитието беше открито и журирано от Дани Василева – директор на фестивала, Ивана Караджинович от община Улцин, Нада Латкович – хореограф и Муслим Лолла – съорганизатор на фестивала.

В него участваха възпитаници на ДТА „Южняче“ с ръководител Галина Щерева, Балетна школа „Алегро“ с ръководител Мая Габровска и Арт школа „Дъга“ с ръководител Александра Габровска.

Те се представиха с репертоар от разнообразен български фолклор, емблематични образци на класическия балет и специално създадени за фестивала картини на тема „Мир, любов и разбирателство за децата по света“.

Хасковските таланти завладяха града на Сервантес и Дулсинея дел Тобосо разположен на Далматинското крайбрежие, както и сърцата на публиката и гостите на града.

След бурните аплодисменти дойдоха и заслужените награди, сред които са множество медали, специалната награда на фестивала, наградата на журито и наградата на организаторите от Община Улцин, допълват от Младежкия център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button