Любопитно

Втора „Мисия Будител“ обявява хасковският музей

Регионалният исторически музей в Хасково за втора година организира „Мисия Будител“.

Инициативата е финансово подкрепена от Националния фонда „Култура“, съобщиха д-р Веселина Узунова и Левент Халил. Музеят приканва ученици от 1-ви до 12-ти клас да участват в националния конкурс.

В 30-секундно видео те трябва да разкажат своята идея за будителството днес и какви будители на утрешния ден искат да станат. Миналата година над 100 ученици се надпреварваха за наградите, победителите бяха 9.

МузейОтличията ще бъдат връчени на празника на будителите 1 ноември. В церемонията ще участват и деца от музикалната школа при читалище „Заря“.

Всички училища в Хасковска област ще получат екземпляр от специално изработения календар „Мисия Будител“ 2024. От страниците гледат патронът на хасковския драматичен театър Иван Димов, писателят и хуморист Тома Измирлиев, поетът Ивайло Балабанов, народната певица Илка Александрова и още 8 личности – будители от регион Хасково от различни времена.

МузейКалендарът ще има нови издания – до 100-годишнината от основаването на Регионалния исторически музей в Хасково, който днес съхранява над 120 000 движими културни ценности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button