Регион

Голямо количество фалшиви стоки задържаха на Капитан Андреево

11 584 текстилни изделия, чанти, колани, спортни обувки и 1 436 парфюма са задържани при проверки на товарен автомобил и автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При едни от случаите на пункта е пристигнал на входящо трасе от Турция товарен автомобил с чужда регистрация. Според представените документи от полския водача се превозвала групажна стока от Турция за Полша.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители са установили в товара 95 колета, съдържащи 9 731 текстилни артикула с обозначения на защитени търговски марки, сред които тениски, блузи, спортни комплекти, якета, панталони. В колетите са открити още 1 542 чанти и колани, както и 311 чифта спортни обувки със знаци на световноизвестни марки.

МентетаСтоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

При другия случай на пункта пристигнал автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Шофьорът и пътниците са обявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране.

Автобусът е селектиран за щателна проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол, във фабрична кухина в тавана на автобуса, са открити 1 436 парфюма с лога на шест известни марки. Установено е, че парфюмите са собственост на турския шофьор. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button