Хасково

Едно загинало дете и 16 ранени при катастрофи през лятото, акция за 15 септември

15 произшествия с деца са станали от 1 юни до 31 август в Хасковска област. При катастрофите е загинало едно дете, а 16 са ранени, съобщи началникът на Пътна полиция Димо Чобанов.

На първия учебен ден – 15 септември ще има засилено полицейско присъствие в района на училищата. Извършени са проверки, като са дадени предписания на общините да отстранят нередностите, сред които са липсващи заграждения и изтрити пешеходни пътеки.

Проведени са разговори с директорите на училищата и охранителните фирми, на които също са дадени предписания, където е необходимо. Предвидени са беседи с първокласниците, като ще им бъдат раздавани брошури за пътна безопасност.

Акция
Димо Чобанов

Седмицата за детската пътна безопасност ще е от 16 до 22 септември под мотото „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“. На 20 септември ще има специализирана полицейска операция, при която ще има засилени проверки в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
14.09.2023 11:17 11:17

Защо само един ден или една седмица? През останалото време пак ще карат засилени и няма да спират на пешеходните пътеки.

Поля
Поля
14.09.2023 16:48 16:48

В „брошурата за пътна безопасност“ ще пише ли от къде да минават децата, когато на тротоара има коли? Примерно до ОУ „Св. Иван Рилски“ тротоарите по които трябва да вървят децата са неизползваеми заради паркирани коли върху тях…..

Back to top button