Спорт

Четири нови попълнения в баскетболния Хасково

Четири нови баскетболисти подсилват „Хасково“ за новия сезон в ББЛ „А“ група, съобщи президентът на клуба Здравко Марков.

Това са Даниел Кунторов, Ерджан Терзи, Тенчо Тенчев и Стефан Георгиев – Торо. В същото време напускат четирима – Владимир Георгиев, Иван Стойчев, Евгени Вълчев и най-резултатният играч Ивайло Тонев, който ще играе с Шумен в НБЛ.

„За нас е изключително важно да продължим да развиваме школата на отбора. По тази причина сме картотекирали почти всички състезатели от шампионския отбор на кадетите и юношите за миналата година, които спечелиха титлата в Дивизия 1. Картотекирани са в мъжкия отбор и на всеки един ще бъде даден шанс за развитие и да покаже какво може“, заяви Марков.

Баскетбол
Здравко Марков

„Целите ни са да надградим отбора като колектив през новия сезон. Успяхме да запазим ядрото, включително младата ни надежда Кристиян Желев, капитанът Виктор Колянов, Динко Христов, който въпреки изключителните оферти от НБЛ реши да остане в Хасково“, допълни клубният президент. Треньор остава Янко Желев.

Първото домакинство на отбора ще е на 15 октомври и от БК „Хасково“ се надяват на гореща подкрепа по трибуните.

Новите попълнения на баскетболния клуб „Хасково“:

21-годишният Даниел Кунторов, който е продукт на школата на „Буба“ печели 3 пъти титлата с подрастващите. Продължава своето развитие в „Левски“ (София), с който става шампион на НБЛ.

Завършил е елитният лондонски университет King`s College London, където с колежанския баскетболен отбор печели 2-ра дивизия и се класира за 1-ва. Сред успехите му е и спечелената Купа на Лондон в същия формат.

20-годишният талант Ерджан Терзи преминава през школата на „Академик“ (София), където играе за втория отбор и печели титлата в „А“ група. След това играе за отбора на „Черноморец“, където трупа ценен опит.

Следващата голяма стъпка в баскетболната му кариера е италианският клуб „Ангри“, където през последните две години се състезава в шампионат Кампания. Записват средно по 8.4 точки, 3.9 асистенции и 3.5 борби на мач.

Тенчо Тенчев е роден на 12 януари 1993 г. в Стара Загора. Преминал е през всички формации на националните отбори за подрастващи, преди да подпише в НБЛ. Там играе за отборите на „Балкан“ (Ботевград), „Берое“ (Стара Загора), „Академик“ (Пловдив), бивш капитан на „Левски“ (София). През последните сезони завършва със 7.2 точки, 2.8 борби и 1.5 асистенции за 23 минути средно на мач.

Стефан Георгиев – Торо е бивш национал, който през своята кариера преминава през отборите на „Левски“, „Академик“, „Лукойл Академик“, „Велбъжд“ (Кюстендил), „Виши“ (Франция) и ЦСКА. През изминалия сезон беше част от отбора на Политехника, който се състезава в ББЛ А група. 206-сантиметровият център записва е требъл – титли в България и Балканската лига.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button