Хасково

Наградиха 23-ма военни за спасителната операция в Бисер

Военни23 военнослужещи бяха наградени от министъра на отбраната за участието им в спасителната операция в село Бисер. Шестима от тях, включително началникът на хасковското поделение, получиха парични награди и почетни знаци. На останалите бяха връчени предметни награди.

Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участваха в тържественото посрещане на военнослужещите от 12-ти контингент от въоръжените сили на Република България, участвали в операцията на Европейския съюз „Алтея“ в Босна и Херцеговина.

Контингентът е в състав от 102-ма военнослужещи, които в продължение на шест месеца изпълняваха задачи по охрана на база „Бутмир“. Те също бяха отличени за работата си.

ВоенниЧаст от земята под язовир „Иваново“ е собственост на Министерството на отбраната, коментира по-късно министър Ангелов. Това обаче не означава, че министерството притежава язовира, на който преди десетилетия военните са провеждали учения, допълни той.

Срутената ограда на военното поделение на ул. „Ком“ ще бъде изградена по нов начин. Целият този район е разделен на три части. Средната част заедно с паметника на 10 родопски полк ще бъде предоставена на Областна администрация, след като бъдат съборени бракуваните сгради. Северната част е предложена за продажба, а ако не можем да я продадем, ще бъде дадена на община Хасково, каза още Аню Ангелов.

 Военни  Военни

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button