Хасково

Агенцията по храните санкционира заведение за китайска храна

Агенция по храните - ХасковоЗаведение за бързо хранене в Хасково, предлагащо китайска кухня, е с наложен акт от Агенцията по безопасност на храните през миналата седмица. Причината е, че там са намерени стоки без етикети.

Санкцията в този случай ще е между 500 и 1000 лв., съобщиха от Областната дирекция.

Още един акт е съставен през миналата седмица на собственик на кафе- аперитив в Хасково. Причината липсвала документация за добрите производствени практики. Глобата ще е между 1000 и 2000 лв. 

Общо 70 проверки са извършени от Агенцията по безопасност по храните през миналата седмица в областта. Връчени са 3 предписания на хранителни магазини в Хасково заради недобро хигиенно състояние.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
22.02.2012 6:07 6:07

След като влезнат в сила актовете за налагане на глоби- защото някои от тях може да се обжалват в съда и да се отменят считам че трябва да се даде гласност какво е направено от собствениците на тези заведения за да сме спокойни ако ги посещаваме. Как да знаем сега кой е този китайски ресторант за да не ходим там ? Същото се отнася и до другите заведения. И проверявайте повече да видите какви им са чашите уж измити, а с червило, вижте как поставките им за сушене на чашите бъкат от бацили, пак за плотовете да не говорим.Добре, че не влизаме в складовете за храни.

Back to top button