Регион

С 660 000 лв. довършват ВиК-мрежата в свиленградски квартал

Община Свиленград получи финансиране от 660 862 лева за довършване изграждането на водопроводна и канализационна мрежа в квартал „Речните лозя“.

Кметът арх. Анастас Карчев подписа договора с Министерството на регионалното развитие и благоустройството на официална церемония в София. С предоставените средства ще се извърши вторият етап от полагането на ВиК-инфраструктура в този нов квартал на Свиленград и той ще бъде изцяло обезпечен с комуналната услуга. Общата канализационна мрежа е с дължина 1607 м, а съпътстващата я водопроводна мрежа е с дължина 1730 м., допълват от общината.

В края на януари тази година с осигурено финансиране от МРРБ за 50% от проекта общината завърши първия етап, който обхвана инфраструктурата на половината от квартала. Сега, с получаването на втория транш предстои изграждането на втория етап.

Квартал „Речните лозя“ беше включен в регулацията на града с приемането на Общия устройствен план на Свиленград през 2012 г. Общината изготви регулационен план и проект за изграждане на водопровод и канализация, който сега се реализира.

Предстои проектиране за улична мрежа с асфалтиране, бордюри и улично осветление и ще се търси финансиране за изпълнението му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button