Регион

Правителството одобри спестен милион за възстановяване в Харманли

Наводнение, илюстрацияПравителството одобри пренасочване на бюджетни кредити в размер на 1 108 451 лв. за възстановяване на щетите от наводненията в община Харманли. Парите са по инвестиционната програма за 2009 г. Решението е по предложение на кмета на община Харманли Михаил Лисков.

Средствата са икономисани от преустройството на културния център, известен като Харманлийското НДК. Парите ще бъдат ползвани за възстановяване на водопроводи, улици и колектор в с. Бисер, с. Лешниково и гр. Харманли. Спестените средства към момента са налични по бюджета на община Харманли, уточняват от правителствената пресслужба.

С друго свое решение кабинетът отпусна още 30 000 лева, които ще бъдат дадени на роднините на загиналия мъж в село Лешниково и семейство Бойчеви, които бяха отнесени от водата край Бориславци. Както социалният министър Тотю Младенов съобщи вчера, вече са изплатени 80 000 лева на близките на останалите 8 жертви на стихията в Бисер и Иваново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button