Любопитно

С творческо ателие започнаха Дните на студентската поезия и проза

За втора поредна година Народно читалище „Светлина-1926“ в хасковското село Въгларово организира Дни на студентската поезия и проза.

Целта е да се насочи вниманието на студентската общност към селските читалища, като съчетаят в себе си не само читалищна дейност, но и поезия, проза и туризъм.

Събитието ще се проведе на 16 и 17 септември във Въгларово и в Хасково и в тях ще се включат осем студенти от цялата страна, които се обучават в различни университети и специалности и имат подчертан интерес към поезията и прозата.

В рамките на два дни те ще са постоянно заедно, ще общуват помежду си, ще обменят идеи и ще участват в разнородни събития.

КултураСъбитието започна с творческото ателие „Писателят среща художника“ в хасковски образователен център с модератор Таня Атанасова – Амфитрита. Студентите и художниците си задаваха теми, по които твориха.

На по-късен етап произведенията им ще бъдат селектирани в стихосбирка, допълни за Haskovo.info Антон Атанасов, който е в журито и организацията на културното събитие.

Програма на Дните на студентската поезия и проза:

16 септември, 14:30 часа – в Образователен център „Пчелички“:

„Писателят среща художника” – откриване на Дните на студентската поезия и проза и творческо ателие на участниците в литературните дни и художници любители с модератор Таня Атанасова – Амфитрита

16 септември, 18:00 часа – Народно читалище „Светлина-1926” – село Въгларово:

Представяне на сборника с творби на участниците в Дните на студентската поезия и проза през 2022 г. с модератор Станка Стоянова

16 септември, 19:00 часа – Площадът на село Въгларово:

„Добре дошли във Въгларово!” – празничен концерт с участието на колективите към НЧ „Светлина-1926” и гости от град Хасково

17 септември, 9:00 часа – Местността „Аязмото”:

„Читалище мое, моя любов!” – представяне на читалищната дейност в България с модератор Станка Стоянова

17 септември, 9:15 часа – Местността „Аязмото”:

Творчески ателиета на участниците в литературните дни с модератори Ева Гочева и Боян Боев

17 септември, 11:30 часа – Местността „Аязмото”:

Връчване на наградите от Националния студентски литературен конкурс „Проф. д-р Асен Златаров – Аура” и закриване на Дните на студентската поезия и проза

Проектът се финансира по програма „Културни инициативи” 2023 г. на община Хасково. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button