Хасково

Задълбочава се кризата в бившия тубдиспансер

д-р Ирина КарамановаЗа първи път, откакто лечебното заведение съществува, започваме да трупаме задължения още от януари, алармира управителят на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Ирина Караманова

Около 60 000 лв. е дължимата сума, натрупана от декември досега. Тази година все още не са сключени договорите със Здравната каса и с Министерството на здравеопазването. Очаква се това да стане в началото на месец март. Така е било и през миналата година. 

Въпреки че критерият за определяне на бюджета все още не е ясен, д-р Караманова не очаква да е по-различен от миналата година. След реформите в лечебното заведение и направените съкращения с цел оцеляване, кризата там продължава да се задълбочава.

Диспансерите в БоляровоПолучена е субсидия от Здравната каса за месец януари на база изработени клинични пътеки, която обаче не е достатъчна. Възнагражденията за януари са изплатени, но аванс за февруари все още не е даден. 

„Трупаме задължения, а приходи няма“, коментира д-р Караманова. В момента в бившия тубдиспансер се лекуват 40 болни. Само вчера са постъпили 17. Болните с туберкулоза са 6. 

На 27-ми февруари ще се проведе конкурсът за нов управител на лечебното заведение, защото д-р Караманова е в пенсионна възраст.   На същата дата ще и конкурсът за управител на Центъра за психично здраве.  Конкурсите за ръководители на Център за кожно – венерически заболявания, на Специализирана болница за активно лечение по онкология и на Диагностично– консултативен център І ще са на 28-ми февруари. Срокът за подаване на документи за участие в конкурсите изтича в 17 часа на 24-ти февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button