Спорт

Хасково отбелязва Европейската седмица на мобилността

Състезание по спортно ходене организира на 21 септември РИОСВ-Хасково съвместно с общината. Поводът е Европейската седмица на мобилността – 16 – 22 септември.

Ежегодно провежданата кампания на Европейската комисия насърчава участието на общини, училища, неправителствени и бизнес организации в инициативи за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

Темата на кампанията тази година е „Пестене на енергия“. Тя отразява насочва вниманието на обществото към този особено важен проблем – намаляване на потреблението на енергия за придвижване в градски условия, ползи за околната среда и здравето на хората от воденето на активен начин на живот, придвижвайки се пеша, с велосипед или обществен транспорт.

Трасето за състезанието в парк „Ямача“ в Хасково е с дължина 2 км . Стартът е в 10 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button