Регион

Димитровградчанка оглави Българското неделно училище в Истанбул

Димитровградчанката Павлина Копано е новият директор на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул, което вчера тържествено откри новата учебна година.

Щастлива съм, че точно днес съм тук с вас в това кътче, в което всички вие съхранявате частица от България“, заяви министърът на туризма на България Зарица Динкова. Тя подари на директора на БНУ Павлина Копано стилизирана роза, символ на България. На събитието присъства и генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев.

На церемонията бе показано и дарението от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, което изпрати на децата раници и учебни пособия. Те са закупени със средства, осигурени от спонсори, припомня Haskovo.info.

Неделно училищеМиналата учебна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина присъди грамота на училището за отличната подготовка на неговите ученици .

Дарение от Хасково пътува за българското училище в Истанбул

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button