Хасково

Фирма възпрепятства Инспекцията по труда за трети път

Работници, илюстрацияФирма е създала пречки на Инспекцията по труда, като не е предоставила необходимите документи за проверката. Това се случва за трети път и сега санкцията и е 20 хиляди лв, съобщиха от инспекцията. 

Собственик на шивашка фирма извън Хасково пък изчезнал без да прекрати трудовите взаимоотношения със своите подчинени.

136 проверки на малки и средни предприятия са извършени миналия месец, съобщи главен инспектор инж. Красимира Стоянова. Констатирани са 572 нарушения, издадени са 558 задължителни предписания.37-те наказателни постановления са на обща стойност 34 450 лв.

В три фирми от машиностроенето не са осигурени лични предпазни средства. 85 са нарушенията по спазването на работното време. Обикновено наетите и осигурявани за 4-часов работен ден се трудят по 8 часа. 67 фирми са неизрядни по заплащането на трудовите възнаграждения на своите работници и служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.02.2012 18:06 18:06

Не мога да разбера две неща:
1. Защо не съобщавате имената на фирмите? Това държавна тайна ли е?
2. Защо не проверяват и фирмите на Общинските съветници? И когато ги проверяват ги предупреждават предварително и те връщат работниците и служителите които са без договор и спират нощните смени.

Back to top button