Хасково

325 работни места за озеленители и пътни строители

Каста Костов325 работни места са заявени по схема „Развитие“ по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Те са към общини и общински предприятия, поясни директорът на РСЗ Коста Костов.

Наетите преминават обучение, след което постъпват на работа главно като озеленители или работници в пътното строителство за период от 9 до 12 месеца. Минималната заплата плюс социални осигуровки се дава от държавата. В община Минерални бани такива места засега са 95, в Тополовград – 90, в Димитровград – 63, в Ивайловград – 30, в Свиленград – 25, в Любимец – 22. 

Условието да се ползват възможностите на програмата са след 1 юли 2008 г да не правени масови уволнения.

Безработицата в Хасковска област през януари е малко над средната за страната и с 0,7 пункта повече от предходния месец. Освен освободени от аграрния сектор и преработващи фирми, напоследък се регистрират и работили в сферата на услугите. 

Продължително безработните са около една трета от всички безработни. 10% от регистрираните в бюрата по труда са с висше образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button