Хасково

11 580 лв. от глоби събраха за месец от РИОСВ – Хасково

11 580 лв. са събрани през август от наказателни постановления, наложени през преходните месеци, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Извършени са 135 проверки на 128 обекта, от които 81 планови и 54 извънредни. Издадени са 43 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство.

При извършени общо 38 проверки, свързани с управлението на отпадъците, са дадени 28 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и за изпълнение на екологичното законодателство. По постъпили сигнали за замърсени с отпадъци терени са извършени проверки и са почистени участъци в Кърджали, Симеоновград, селата Малево, Широко поле, Злато поле и Глухар.

Инспектирани са лица, пускащи на пазара продукти, след чиято употреба се образуват масово разпространени отпадъци. Дадени са 7 предписания, които са изпълнени.

Спасени са бедстващи птици от защитени видове – 6 щъркела, 1 мишелов, 1 пчелояд, 3 сови, 1 ветрушка, които са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

В края на месеца е извършена проверка на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград след регистрирани наднормени стойности на серен диоксид от Автоматична измервателна станция „Раковски“ на 27 август. По време на инспекията обаче горивната инсталация не е била в експлоатация.

Народният представител Катя Панева съобщи, че в отговор на нейно питане екоминистърът Юлиян Попов е казал, че от 1 януари до 10 септември в Димитровград са регистрирани 4 превишения на средночасовата норма за серен диоксид, която е 350 микрограма на кубичен метър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.09.2023 8:05 8:05

Добре, тогава използвайте парите да почиствате незаконните сметища. Отвратително е – навсякъде боклуци.

Шишко
Шишко
19.09.2023 13:50 13:50

Кмете пускай цялата пара в Република…

Back to top button