Регион

Отпускат средства за почистване на речно корито и за ремонт на водопровод

Държавният бюджет подпомага още две общини в Хасковска област.

Правителството одобри трансфер по бюджета на Община Тополовград за аварийно почистване на речното корито на Тунджа в района на село Срем. Средствата са 1 023 132 лв. Миналата година след проливни дъждове Тунджа преля на два пъти и заля къщи, улици, земеделска земя, припомня Haskovo.info.

Постановлението за одобряване на допълнителни трансфери от резерва е издадено в съответствие със Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

От бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството община Харманли получава 23 725 лв. Сумата е предназначена за основен ремонт на съществуваща водопроводна мрежа и сградни отклонения по ул. „Балкан“ в общинския център.

Общо са дофинансирани проектите на 54 общини за общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура, уточняват от МРРБ.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button