Любопитно

Международен конкурс донесе награди на две сестри

13-годишната Антония Маркова от Димитровград спечели награда от Международния конкурс „Моята българска бродирана риза“.

Тя е нарекла снимката си „Красота Българска“. За отбелязване е, че на същия конкурс миналата година Антония взе три отличия.

Рисунката „Слънчево момиче“ на 7-годишната й сестричка Невена Маркова пък е сред петте, класирани в раздел „Илюстрация“.

Надпреварата се осъществява от Българското неделно училище „Асен и Илия Пейкови“ – Рим и Колеферо, Италия с партньорско сътрудничество на Изпълнителната агенция на българите в чужбина, Асоциация на българските училища в чужбина, Българския културен институт в Рим и детското онлайн списание „Щъркел“. Участниците бяха разделени в три възрастови групи, а наградите бяха съответно индивидуални, групови и семейни.

Целта на конкурса за рисунки, художествени текстове, фотография и мултимедия е да съхранява българския дух, изразяван чрез символите на българската шевица. Изложбата с творбите на победителите ще бъде открита в Арт-галерия „България“ в Рим на 30 септември и ще продължи до 6 октомври.

През 2022 г. Антония и Невена Маркови заслужиха награди от Седмото издание на онлайн конкурса „Българска душа на Святата земя“ – Израел, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button