Външни публикации

„Спаси Хасково“ доказа, че изборните правила толерират статуквото. Битката продължава

Местните коалиции са дискриминирани спрямо националните.

Това стана ясно, след като „Спаси Хасково“ два пъти провокира ОИК – Хасково и доказа, че новите местни обединения и коалиции са изправени пред сериозни препятствия, които имат за цел да им попречат да се появят на предизборния терен.

Явно големите политически играчи са се застраховали срещу това местни авторитети да застрашат присъствието им в регионалните органи на самоуправление.

В член 128, ал. 1 от Изборния кодекс изрично се поставя условие пред местните коалиции името им да съдържа името или абревиатурата само на една партия, за разлика от националните коалиции, които могат да се нарекат с произволно име!

Независимо от колко субекта е съставена местната коалицията, един от тях се фаворизира, а останалите остават в скоби, все едно са подвластници.

„Идеята за равнопоставеност изцяло е унищожена. Създава се антагонизъм между партньори. Това е дълбоко несправедливо и дискриминационно“, заявяват от „Спаси Хасково“.

Те допълват, че желанието им да са част от процеса по формирането на местното самоуправление в Хасково през следващите четири години няма да бъде прекършено.

„Вярваме, че имаме добри идеи и проекти за общината и ще направим нужното да ги реализираме“, категорични са от „Спаси Хасково“.

Back to top button