Любопитно

Тридневни тържества за 40-годишнината на Меричлери като град

С тридневни тържества Меричлери ще отбележи 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България, съобщават от Община Димитровград.

Програмата започва от 21 септември (четвъртък) с представянето на книгата „МАРБАС“ на акад. Васил Сгурев и инж. Пенко Ганев.

На 22 септември от 17 ч. ще има полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството. Половин час по-късно на площада ще започне музикално-поетичната програма с участието на самодейци от НЧ „Просвета 1896“, талантливи меричлерци, група за народни хора „Пъстра китка“ при ОУ „Димитър Матевски“ и представителен танцов ансамбъл „Хасково“.

В 19.00 часа талантливия Георги Костадинов от „Гласът на България“ ще пее специално за жителите и гостите на Меричлери. Празнична заря ще бъде кулминацията на вечерта.

В съботния ден програмата продължава с празник за най-малките от 10 ч., когато е предвидено Забавно детско утро с участието на „Щуротиите на Пипи“. От 18.00ч. в съботната вечер за настроението на всички присъстващи ще се погрижи Фолклорна програма с участието на групата за народни хора „Тракийски ритми“ и вокална група при НЧ „Христо Ботев 1902“ – Димитровград и празничен хоровод на оркестър „Славяни“ – Стара Загора.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button