Хасково

Записват за гласуване с подвижна избирателна кутия в Хасково

Избирателите с трайни увреждания, които искат да гласуват на местния вот на 29 октомври с подвижна избирателна кутия, подават заявления до 14 октомври, включително, съобщават от Община Хасково.

Заявлението се подава в Центъра за административно обслужване на общината, саморъчно подписано от избирателя и може да бъде подадено от упълномощено лице, чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр. Хасково, пл. „Общински“ № 1, на факс: (038) 664 110 или на електронна поща без да се изисква подпис: graon@haskovo.bg; graon_dd@haskovo.bg

Избирател, който иска да гласува с подвижна избирателна кутия по настоящ адрес, следва да има подадено не по-късно от 14 октомври, включително и Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Заявленията са достъпни на сайта на общината.

Условие за вписване на гласоподавателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място да е извършена 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите – 28 април 2023 г.

При условие, че на територията на община Хасково се назначи подвижна секционна избирателна комисия, срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия ще бъде удължен до 23 октомври, уточняват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button