Хасково

Със 70 намаляха кръводарителите в Хасково през 2011

Кръводаряване, илюстрация2225 са били кръводарителите в Хасково през миналата година, което е със 72-ма по-малко от предходната година, съобщи за Haskovo.info завеждащият на отделението по трансфузионна хематология д-р Балина Бозова

Доброволните кръводарители са 418, като в тази цифра влизат 188 души, дарили доброволно кръв по време на проведените 28 акции през годината.

1807 от кръводарителите са близки и родственици на нуждаещите се от кръвопреливане.

„По принцип винаги поддържаме необходимите количества кръв от различните групи, но понякога има недостиг на тези с отрицателен резус фактор„, уточни д-р Бозова. 

През март и април ще се проведе ежегодната кръводарителска кампания в училищата, в които има ученици, навършили 18 години, съобщи д-р Бозова и припомни, че през миналата година заради епидемията от хепатит в някои гимназии тя бе отложена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button