Регион

Пътници в автобуси увиха около телата си недекларирана валута

Недекларирана валута за 163 073 лева открита в два автобуса, излизащи от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 14 септември в 22:30 часа на пункта пристигнал автобус с румънска регистрация с 12 пътници от Румъния за Турция. Турският шофьор, вторият водач и пасажерите декларирали пред митническите служители, че не пренасят акцизни стоки, стоки с търговски характер, благородни метали и изделия с тях, както и парични средства в левове и друга валута.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Митнически инспектор забелязал, че един от пътниците поставя на седалка в автобуса банкноти, като се опитвал да ги покрие с връхната си дреха. Установено е, че това са общо 30 000 евро, които са преброени в присъствието на мъжа – турски гражданин.

В личните си обяснения той заявил, че парите са негови. По тялото на друг пътник – румънски гражданин, са намерени 20 000 евро и 10 000 щатски долара.

Половин час преди това в друг автобус с 19 пътници, които също пътували от Румъния за Турция, е извършена щателна проверка, включително с рентгенова апаратура, при която не са констатирани нарушения.

Извършен е личен преглед на един от пътниците, който бил увил около кръста си полиетиленов плик, съдържащ 1 200 банкноти в купюри по 20 евро – общо 24 000 евро.

Общото количество на задържаните пари е 74 000 евро и 10 000 щатски долара с равностойност 163 073 лева.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button