Хасково

Вече търсят доставчик на линеен ускорител за болницата по онкология в Хасково

Обществена поръчка за доставка на фабрично нов линеен ускорител с необходимото окомплектоване за работа обявиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково.

Поръчката включва доставка, монтаж, проби, пускови изпитвания, въвеждане в експлоатация, гаранционно обслужване на апаратурата. Предвидени са още задължителен ъпгрейд по препоръка на производителя, а така също техническо обучение на персонала.

Прогнозната стойност на поръчката е 4 731 640 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 17 октомври.

Haskovo.info припомня, че на 11 август общинският съвет даде съгласието си да бъде изтеглен 7 млн. лв. кредит от общинската Специализирана болница по активно лечение по онкология за закупуването на линеен ускорител. Съветниците приеха и управителят на болницата да открие дарителска сметка на дружеството с цел набиране на средства за закупуване на нова специализирана медицинска апаратура.

Според бизнесплана линейният ускорител трябва да се изплати за 5 г. Апаратурата дава много възможности за терапия и е по-щадяща към пациентите.

Според бизнесплана линейният ускорител за 7 млн. лв. трябва да се изплати за 5 г.

Общинският съвет даде съгласие за кредита от 7 млн. лв. за линеен ускорител

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.09.2023 21:10 21:10

Дано да има някаква файда, не само да бъркат в джоба на болния и бедния Българин, дето от известно време е мазохист и търпи да бъде обиран в бъдеще с измислени данъци и сметки…

Back to top button